geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Corsendonck, Abraham Ariënsz

From VerhalenWiki


(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Abraham Ariënsz Corsendonck (Corssendonck, Corstendonck, Corstendonk) was een olieverfschilder uit een geslacht van kunstschilders. Ook vader Ariën Corsendonck, broer Jacob Corsendonck en neef Ary Jacobsz Corsendonck II waren getalenteerde schilders. Behalve kunstschilder was Abraham kopergraveur, tekenaar en kruidenier.
Abraham werd in Delft geboren in mei 1644 (doop 22 mei 1644) als zoon van de Goudse plateel- en decorateurschilder Arijen Jacobsz Corsendonck I en Sara Jansdr (Saertje) Huijboom (Huboom), die eveneens uit Gouda afkomstig was.
Abraham was nog net geen 24 jaar oud toen hij in 1668 in het huwelijk trad met zijn eerste vrouw Annitge Jans de Moij (Moeij, Moeije, Meeij). Abraham woonde op dat moment op de Voorstraat, Annitge op het Oude Delft. Samen kregen zij enkele kinderen en gingen op de Burgwal wonen. Weer later verhuisden zij naar (oostzijde van) de Jacob Gerritstraat ter hoogte van het huidige huisnummer 18 nabij de Kromstraat. De naam van dat pand was de Blaesbalck. De drie jaar voorafgaand aan zijn eerste huwelijk had Abraham in Den Haag gewoond en gewerkt.
Annitge kwam begin 1680 te overlijden. Nog hetzelfde jaar huwde Abraham met zijn tweede liefde; Maria Dircx van Letten (Leffen). Dit huwelijk werd voltrokken op 27 oktober 1680. Ook uit dit tweede huwelijk werden kinderen geboren. In 1705 kwam Abraham te overlijden. Hij werd op 25 november dat jaar begraven in de Oude Kerk. Anderhalf jaar later stierf zijn vrouw. Zij werd in dezelfde kerk begraven op 6 maart 1705.

Bronnen: DTB-Delft, Ecartico, RKD, ONA-Delft, Historisch GIS.

Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies