geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Eversen, Adriaan

From VerhalenWiki

(Redirected from Adriaan Eversen)
Jump to: navigation, search
Straatleven in Delft door Adriaan Eversen

Adriaan Eversen werd op 13 januari 1818 geboren te Amsterdam als zoon van Willem Eversen en Aafke Jans Valks. Hij was tekenaar, aquarellist en kunstschilder en is werkzaam geweest in Amsterdam, Rotterdam en Harderwijk. In zijn vak legde hij zich toe op het afbeelden van landschappen, stadsgezichten en topografie. Adrianus was lid van Arti (Arti et Amicitiae), een Amsterdamse vereniging van beeldende kunstenaars en kunstliefhebbers. Door dit lidmaatschap behoorde hij bij de kunstenaarselite van zijn tijd.
Eversen leerde het vak van Hendrik Gerrit ten Cate, Cornelis de Kruyff en van Cornelis Springer. Reeds in zijn eigen tijd werd Adriaan gewaardeerd om zijn typisch Hollandse sfeerbeelden die hij op het canvas vastlegde. Eversen maakte composities van bestaande en verzonnen fragmenten, dit in groot contrast met zijn leermeester Springer, die een waarheidsgetrouwe weergave voorstond.
Hij vestigde zich in Delft waar hij tot zijn dood zou wonen. Adrianus Eversen was getrouwd met Cornelia Reiniera Jacoba Joost. Zij overleed eerder dan haar man, want toen Adriaan op 28 november 1897 in Delft overleed, stond hij vermeld als haar weduwnaar. Het paar moet kinderen hebben gehad, want de Haagse kunstschilder Johannes Hendrik Eversen was een nazaat van Adriaan.

Bronnen: RKD, Wikipedia, DTB-Delft.

Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies