geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Corsendonck, Arijen Jacobsz

From VerhalenWiki

(Redirected from Arijen Jacobsz Corsendonck)
Jump to: navigation, search

Arijen Jacobsz van Corsendonck I was decorateur-schilder/plateelschilder. Hij werd geboren te Gouda in 1610 en begraven te Delft op 14 januari 1692. Zijn familienaam werd ook wel gespeld als Corssendonck of Corstendonck. Arijen kan worden beschouwd als de stamvader van het schildersgeslacht Corsendonck dat, naast hemzelf, bestond uit zijn twee zonen Abraham Ariënsz Corsendonck en Jacob Ariënsz Corsendonck en zijn kleinzoon Ary Jacobsz Corsendonck II.
Arijen trad in het huwelijk (ondertrouw Delft, 9 oktober 1632) met Sara Jans Huijboom (Huboom). Ook zij was afkomstig uit Gouda en was geboren omstreeks 1610. Zij was de dochter van Jan Daniëlsz Huijboom (Antwerpen 1577–1637 Gouda) en Heyltje Pauwelsdr. Arijen woonde met zijn gezin in de Kromstraatsteeg ter hoogte van wat nu huisnummer 24 is, aan de noordzijde dus. Dit huis en erf grensde aan de achterzijde aan herberg 'De Toelast' (Oude Langendijk) waar kunstschilder Adam Pick de eigenaar van was.
Arijen en Sara kregen een groot aantal kinderen waaronder de twee hierboven genoemde zonen. Sara overleed op 31 mei 1679 en werd drie dagen later in de Nieuwe Kerk begraven. Bij haar overlijden woonde zij inmiddels in de Vlamingstraat. Arijen Jacobsz Corsendonck werd op 14 december 1669 begraven.

Bronnen: RKD, DTB-Delft, genealogie Huijboom, Ecartico, Historisch GIS.

Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies