geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Corsendonck II, Ary Jacobsz

From VerhalenWiki

(Redirected from Ary Jacobsz Corsendonck II)
Jump to: navigation, search

Ary Jacobsz Corsendonck II werd medio oktober 1656 in Delft geboren als zoon van de schilder Jacob Ariënsz Corsendonck en Maria Sixtus van der Houck. Zijn doop vond plaats op 19 oktober 1656. Achter de naam van Ary komt de toevoeging II omdat zijn opa met dezelfde naam en patroniem eveneens schilder was en derhalve met Aryen Jacobsz Corsendonck I wordt aangeduid. Ook Ary’s oom Abraham Ariënsz Corsendonck was schilder van beroep.
Ary was olieverfschilder en werd in 1577 lid van het Delftse Sint-Lucasgilde. Hij was werkzaam in Delft tot 1680. Van hem is geen huwelijk gevonden, noch zijn er kinderen van hem bekend. Mogelijk heeft dat te maken met de jonge leeftijd waarop hij overleed. Wellicht houdt ook de zeer korte werkzame periode met ziekte en een daaruit volgend overlijden verband. Verder onderzoek zou dat moeten uitwijzen.
Ary Jacobsz Corsendonck II werd op 19 februari 1686 begraven in de Nieuwe Kerk. Op het moment van overlijden woonde Ary op het Oude Delft (oostzijde) tegenover de Smitsteeg. Heden is dat huisnummer 66. Hij werd slechts 29 jaar oud. Van zijn werk is niets bewaard gebleven. Evenmin is van hem bekend welke genres hij op doek of paneel vereeuwigde.

Bronnen: RKD, Ecartico, DTB-Delft, Historisch GIS.

Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies