geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Beauregaert, Anthonie Marynisse

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Anthonie Marynisse Beauregaert (Beauregard) was een Delfts kunstschilder die werkzaam was tussen 1646 en 1650. Hij werkte onder de bijnaam Anthonij Bijgoriga. Zijn achternaam doet afkomst uit een Franstalig gebied vermoeden. Veel Zuidelijke Nederlanders en Noord-Fransen waren om hun geloof naar het noorden gevlucht. De naam van zijn echtgenote versterkt dit vermoeden: zij heette Pauline Scaillet (Sçelliet, Selliet...). Uit dit huwelijk werden meerdere kinderen geboren. De familie Beauregard woonde aan de zuidzijde van het Rietveld, net ten oosten van het bagijnhof aldaar.
Beauregard was vanaf 1646 ingeschreven als lid van het Delftse Sint-Lucasgilde en schilderde met olieverf. Hij had zich toegelegd op het schilderen van bloemenstillevens en vruchtenstillevens en wordt gezien als navolger van Willem van Aelst. Zijn doeken werden voor hoge prijzen verhandeld.
Dat zijn vader Marinus heette is duidelijk, maar verder is er niets bekend over zijn ouders, zijn geboorteplaats en geboortejaar. Omtrent zijn overlijden bestaat meer zekerheid. Anthonie Marynisse Beauregaert stierf begin 1653 en werd op 3 maart dat jaar begraven in de Nieuwe Kerk. Pauline trad een jaar later opnieuw in het huwelijk. Zij overleed tweeënhalf jaar na Anthonie en werd in de Oude Kerk begraven.

Bronnen: ONA-Delft, DTB-Delft, Ecartico, RKD.

Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies