1 gerelateerd item gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
Audiovisuele collecties : handleiding voor het beheer van bewegend beeld en geluid
: R16315

Difference between revisions of "Bewegend beeld"

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
m (Tekst vervangen - "evp:" door "ev:")
m
 
Line 1: Line 1:
 
[[category:categorieën]]
 
 
 
{{#ev: youtube | Rtjdlpi8aNQ | left}}
 
{{#ev: youtube | Rtjdlpi8aNQ | left}}
 
Delft, 8 mei 1945, gefilmd door Herman Schilte. 8’20” zwart-wit, geen geluid.
 
Delft, 8 mei 1945, gefilmd door Herman Schilte. 8’20” zwart-wit, geen geluid.

Latest revision as of 19:47, 23 May 2018

Delft, 8 mei 1945, gefilmd door Herman Schilte. 8’20” zwart-wit, geen geluid. Bevrijding in Delft 0’01” vliegtuigen boven Delft 3’20” menigte op de Markt verwelkomt de Canadezen 6’19” defilé Binnenlandse Strijdkrachten, knokploegen en verkenners 7’35” menigte bij de Gist- en Spiritusfabriek, kinderen op een tank 7’48” het aansteken van de straatlantaarns, Brabantse Turfmarkt


RAF Airshow Ypenburg 1945, door Herman Schilte. 2’40” zwart-wit, geen geluid. In de omgeving van Delft zijn de koeien in de wei van slag geraakt door de overvliegende vliegtuigen. Vermoedelijk de RAF Airshow, 15 september 1945 te Ypenburg. In de laatste formatie drie De Havilland Mosquito's.


Delft 1947, gefilmd door Herman Schilte 0’59” zwart-wit, geen geluid. Herauten te paard in Delft verkondigen het nieuws dat prinses Juliana op 18 februari een dochter heeft gekregen, prinses Marijke.


Delft (1923) Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Filmbeelden van markante punten uit de binnenstad van Delft.


Delft by Drone Bas deRidder


Cabinerit Rotterdam CS - Leiden Centraal via Delft Spoorviaduct Zaterdag 21 februari 2015 was de laatste dag dat in Delft de treinen via het oude spoorviaduct reden. Van zondag 22 t/m vrijdag 27 februari wordt de nieuwe spoortunnel op het bestaande spoor worden aangesloten. Deze rit is opgenomen op zaterdag 21 februari, de laatste dag van het spoorviaduct in Delft. We beginnen de rit in Rotterdam Centraal. en rijden via Schiedam Centrum naar Delft. Vlak na Delft krijgen we een melding van een aanrijding bij Rijswijk, waardoor we voor een rood sein tot stilstand komen. Dit blijkt echter een valse melding, er bevinden zich wel personen langs het spoor, waardoor we toch langzaam verder kunnen rijden. Na Delft stoppen we nog op Den haag Hollands Spoor, Den Haag Laan van NOI, en Leiden Centraal is het eindpunt van de deze rit. Dit was trein 2240, gereden met VIRM 8719.


Laatste treinen over het viaduct te Delft - Last trains over the viaduct in Delft Vandaag was het de laatste dag dat treinen reden over het viaduct in Delft. Volgende week wordt de nieuwe ondergrondse verbinding met het nieuwe station geopend. Type treinen: VIRM, SLT, SGMm, ICMm en Intercity Brussel. De SGMm was ledig materieel.


Begin Tour de France (1973) Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 132 wielrenners, met o.a. Luis Ocana (Spanje) en Joop Zoetemelk in de gele trui, starten o.l.v. de Franse politie in Scheveningen voor de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk. De etappe is opgedeeld in twee delen: van Zandvoort naar Rotterdam en van Rotterdam naar St. Niklaas in België. De renners passeren o.a. Delft en de Heinenoordtunnel.


Delft 700 jarig bestaan (1946) Polygoon journaal. Tgv het 700-jarig bestaan van de stad Delft zijn straten en gebouwen versierd. Er wordt een sterrit voor motorrijders gehouden en er is kermis, oa draai- en zweefmolen en reuzenrad en shots vanuit in werking zijnde attracties. Verder straat- en stadsshots.


Bijzetting Prins Hendrik (1934) Koninklijk Huis, 11 juli 1934 - Op Paleis Noordeinde brengt het volk een laatste groet aan Prins Hendrik. De kist met het lichaam van de Prins wordt met een witte lijkkoets vervoerd naar Delft voor de bijzetting in de Nieuwe Kerk.


Bioscoopjournaal 30 september 1923: De oude Delft Korte beelden van het oude Delft: grachtje, paard-en-wagen, kinderen duwen handkar voor over bruggetje daarbij toegeblafd door honden; shots schoolmeisjes.


Bijzetting Koningin Wilhelmina (1962) 8 december 1962 - Vanaf haar woonpaleis in Den Haag wordt de kist van Koningin Wilhelmina op de lijkkoets gelegd. De rouwstoet trekt door Den Haag naar de Nieuwe Kerk in Delft Na de dienst wordt Koningin Wilhelmina in de koninklijke grafkelder bijgezet.


Taptoe Delft (1961) Taptoe op de markt te Delft met onder meer de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de tamboers en pijpers van het Korps Mariniers en de Johan Willem Friso Kapel en een exercitie van het demonstratie- en executiepeloton van de luchtmachtopleidingsschool, ook wel spookpeloton genoemd, omdat ze exerceren zonder bevelen.


Staking Delftse bioscopen (1961) Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid De vijf bioscopen in Delft staken uit protest tegen de hoge gemeentelijke vermakelijkheidsbelasting.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies