geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Boda, Arijen Heijndricxsz

From VerhalenWiki


(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Cellebroerstraat met zicht op de Choorstraat. Rechts van het rode pand met de trapgevel moet de Vergulde Schrijfpen hebben gestaan. Foto eigendom J.W.Stolk
Kunstschilder Arijen Heijndricxsz Boda (Arrus, Artus, Arij, Boodaa, Booda, Bodaen) werd in Delft geboren als zoon van Henrick Boda en Cornelia Ariens. Hij werd op 16 maart 1649 gedoopt als Arrus Boda.

Op 14 november 1671 ging Arijen in ondertrouw met Josina Willems van Odekercke. Zij was de dochter van kunstschilder Willem van Odekercke. Ten tijde van hun huwelijk woonde Arijen in de Oude Doelstraat en Josina op de Verwersdijk. Het gezin werd gezegend met kinderen, waarvan twee zonen later bij de VOC zouden aanmonsteren. Zoon Willem zou in de voetsporen van zijn vader treden als kunstschilder. Het ligt voor de hand dat Willem de schilderkunst (mede) van vader Arijen heeft geleerd.
Het gezin Boda ging in de Choorstraat wonen in de 'Vergulde Schrijfpen' tegenover de Cellebroersteeg. Dit is de zuidzijde van de Choorstraat ter hoogte van waar zich heden nummer 43 bevindt.
Arijens schoonzuster Suzanna Willems van Odekercke was eveneens met een kunstschilder getrouwd nl. met Joris van Cleef. Erg veel is verder niet bekend over Boda en zijn vrouw. Arijen Heijndricxsz Boda werd begraven op 3 april 1699, Josina op 30 april 1700. Beiden in de Oude Kerk.

Bronnen: DTB-Delft, Digitale Arena Delft, Historisch GIS Delft.

Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies