geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Chinese Rijstjenever

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Tijdens een recente reis naar China, kreeg ik van een Chinese relatie een fles Chinese rijstjenever. De gastheer en ik hadden al een paar keer geproost en gedronken. Daarna had ik de eer om met alle aanwezigen één voor één het glas te heffen. De rijstjenever werd voor iedereen in limonadeglazen geschonken, en steeds met de vinger aangegeven tot hoever het limonadeglas leeg moest.

Zo’n geschenk is natuurlijk leuk om te laten proeven aan Heleen. Zo gezegd zo gedaan. Alleen de fles had een eigenaardigheid, namelijk dat ik ‘m niet open kon krijgen. Maar goed, toch getogen naar de Klomp met de fles.

Toch wel problematisch: draaien, trekken, de fles ging niet open. Terwijl door een opening lichtjes de jeneverlucht merkbaar was. Dus er moest wel een beetje uit kunnen komen.

Langzamerhand gingen ook enkele andere gasten zich ermee bemoeien. Zakmessen werden getrokken, randjes opgezocht, schrapen, snijden. Totdat iemand zijn mes omdraaide, het lemmet in de hand nam en met één slag van het heft de kop van de fles afsloeg. HOERA. En toen bleek dat er onder de stenen dop een klein kurkje zat, dat met een lichte beweging te verwijderen was. Eindelijk kon het kostbare vocht geproefd worden.

En dat hebben we gedaan: ruikt lekker, kruidig, bloemig, niet te vergelijken met andere jenevers. Smaakt goed, sterke smaak. Heerlijk en apart.

Voor meer Klompverhalen, klik hier!
Klompverhalen.png

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies