geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

De groepsfoto

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

De groepsfoto

Barre tijden in de zomer van 2012. Het is dorstig weer en Bierhuis de Klomp is een paar weken dicht; Heleen en Bart zijn op vakantie.
Ik krijg een berichtje van Rutger Vismans, de zaterdagavondbarman. Of ik maandagavond naar de Binnenwatersloot wil komen. “Camera meenemen graag, we gaan een geintje uithalen met de groepsfoto’s.” De groepsfoto’s, dat behoeft toelichting.

De wanden van de Klomp zijn ruim behangen met Delfts blauw, bierreclames, tekeningen enzovoort. Foto’s hangen er ook. Recht tegenover de bar bijvoorbeeld, daar prijken drie netjes ingelijste groepsfoto’s, allemaal gemaakt in de Klomp. Zwartwitten zijn het, alsof ze in lang vervlogen tijden zijn gemaakt.
Voor ééntje gaat dat wel op, die stamt uit de jaren 20. Er staat een aantal ernstig kijkende mannen op, gezeten aan een lange tafel. Geen vrouwen, die waren toen niet welkom in de kroeg. Caféhouder Chris van der Velde staat achter zijn gasten en ziet dat het goed is.
De twee andere foto’s zijn later gemaakt, de ene in de jaren zestig en de andere in het prille stukje van de 21ste eeuw. Allebei lijken ze op de oude foto, een lange tafel waaromheen ernstig kijkende gasten en waarden. Alleen staan er wél vrouwen op. Die mochten toen wél in de kroeg komen.

De bewuste maandagavond gaan we naar de Klomp, Maartje en ik. Camera mee want we gaan een groepsfoto maken, zoveel is wel duidelijk. Eentje die lijkt op de andere drie foto’s. “En dan gaan we één van die drie vervangen door de nieuwe foto en kijken hoe lang het duurt voor Bart en Heleen dat in de gaten hebben”, legt Rutger uit.
Regie. Tafels en stoelen verschuiven, figuranten rondom de lange tafel posteren. De groep is fors, Rutger heeft flink wat plaaggeesten weten op te trommelen: zichzelf, Daaike, Lobke, Marjolein, Björn, Warmolt, Petra, Guus, Hans, Maria, Tom, Corinne, Ron, Wytske, Marjo, Brechtje, Maartje, ik. En allemaal serieus kijken. Camera opstellen en instellen, fotootjes maken en snel naar huis.
Niet iedereen gaat huiswaarts, voor een aantal draait de fotosessie uit op een memorabele avond Bebop in de Kromstraat.

Voor mij dus niet, want enige haast is geboden. Vrijdag komen ze weer terug, dan moet de foto hangen. Dat lukt. En dan is het verkneukelen geblazen. Smiezen en smoezen, knipogen en gniffelen, en afwachten tot er wat gebeurt.
Een week lang niets. Dat is lachen; ze hebben niets in de gaten!
En dan zaterdagochtend ineens een bericht van Heleen, via Facebook
“Bart en ik hebben genoten afgelopen week, het gekonkel, geroezemoes, stiekem gluren, kijken of we het al weten. Ja, we wisten het al vanaf maandag en zelfs degene die het zou verraden hadden we goed. Dames en Heren, bedankt voor de foto. Super leuk!”

Voor meer Klompverhalen, klik hier!
Klompverhalen.png

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies