geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Het schildersgeslacht Delff

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Het schildersgeslacht Van Delff telde tenminste zeven zeer begaafde kunstschilders. Het geslacht kwam van oorsprong uit Gouda maar vestigde zich uiteindelijk in Delft. Via huwelijk waren zij weer verbonden met andere schildersgeslachten zoals Van Mierevelt en Stuling. We kunnen Hendrick Albregtsz van Delff als stamvader van het geslacht aanmerken. Of ook hij kunstschilder was is niet bekend, maar wel zeer waarschijnlijk. Hendrick was gehuwd met Heijltge Arents van der Graeff. Zij was de dochter van Arent Claesz van der Graeff en Maria Willemsdr Smouten. Uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren; Willem, Aelbrecht, Anna en Arent.
Arent Hendricksz van Delff was koopman te Amsterdam. Hij was gehuwd met Aeltje Cornelisdr van Swol. Zij waren de ouders van kunstschilder Hendrick Arentsz van Delff die zich later Vapour zou gaan noemen. Maar de meest bekende kunstschilders uit de familie Van Delff stammen af van Arents broer Willem Hendricksz van Delff. Het waren de zoon, de kleinzonen en achterkleinzonen van Willem die in Delft naam maakten als kunstschilders. Hieronder is in de afbeelding schematisch weergegeven hoe het geslacht van Delff in elkaar zat. Meer over de individuele schilders uit deze familie vindt u hier:

Over Arent Hendricksz Vapour is geen pagina aangemaakt op WikiDelft omdat deze schilder niet in Delft geboren is of er heeft gewerkt. Hij werd in Rotterdam geboren en zou burgemeester van de Maasstad zijn geweest.

Schildersgeslacht van Delff schematisch.png
Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies