FAQ

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Sinds wanneer bestaat WikiDelft?

Het project WikiDelft is begin 2010 gestart en is sinds 12 april online.

Wie is eigenaar van WikiDelft?

De eigenaar van WikiDelft is Erfgoed Delft e.o. Een aantal medewerkers van Erfgoed Delft e.o. vormt ook de redactie van WikiDelft.

Wat is het voordeel van een 'kleine wijziging'?

Op je Voorkeuren-pagina kun je er als gebruiker voor kiezen om in bijvoorbeeld de lijst van bewerkingen kleine wijzigingen niet getoond te krijgen. Dan worden dus alleen de artikelen opgesomd waaraan inhoudelijk gewerkt en niet die waarin er wat wordt veranderd aan komma's, typfouten of stijl.

Waarom zijn sommige links rood en andere blauw?

Niet bestaande pagina's worden aangegeven met een rode link, als u op deze klikt kunt u de pagina ook zelf aanmaken. Bestaande pagina's hebben een blauwe link.

Is het mogelijk om al mijn bijdragen op een rij te krijgen?

Ja, bij 'Mijn bijdragen' kunt u zien welke bijdragen u allemaal heeft gedaan.

Hoe maak ik een nieuw artikel?

Via nieuw artikel in de linkerkolom. U kunt eerst de categorie waarin het artikel thuishoort aanklikken en vervolgens de titel invoeren. U komt dan in een bewerkingsveld terecht waarin u uw tekst kunt plaatsen. Als u klaar bent met het invoeren van de tekst kunt u klikken op 'Bewerking ter controle bekijken' en, als de tekst klopt, vervolgens op 'Pagina opslaan'.

Hoe plaats ik een afbeelding in een artikel?

In de linkerkolom kunt u op [[WikiDelft:bestand uploaden}bestand uploaden]] klikken. Daar klikt u op 'Bladeren' en daarna kunt u het bestand een naam geven. Klik op 'Bestand uploaden'. U kunt dan terug naar uw artikel, daar kunt u de code

[ [ Bestand : Naam . jpg| thumb | right | 200xp | Tekst onder de afbeelding ] ]

invoeren. Vervolgens klikt u op 'Pagina opslaan'. 'Right' kunt u natuurlijk altijd veranderen in 'left' en 200xp staat voor de grootte, die u ook kunt aanpassen.

Kan ik zomaar alles bewerken?

Ja, dat is het idee achter WikiDelft. Doordat iedereen pagina's kan bewerken, kan iedereen zijn of haar verhalen achterlaten. Zo groeit het historische verhaal over Delft. Erfgoed Delft e.o. treedt op als redactie en zal dus periodiek fundamenteel onjuiste of beledigende teksten en artikelen verwijderen. Kan iemand alles zomaar wissen? Nee, daar moet u beheerder voor zijn. Iedereen kan weliswaar een pagina leegmaken, maar dat is zo weer hersteld. Ook u kunt dit herstellen door recente wijzigingen te klikken in de linkerkolom. Daar kunt u op 'terugdraaien' klikken. Als iemand veel schade aanricht, kunnen de beheerders deze persoon blokkeren.

Als iedereen alles mag wijzigen, hoe betrouwbaar is WikiDelft dan?

Het idee achter WikiDelft is dat iedereen zijn of haar verhaal kan vertellen. Er kan echter altijd iets mis gaan en er kan wat dat betreft geen garantie worden gegeven over de juistheid van de artikelen. Het gebruik van de informatie op WikiDelft is vrij, maar wel voor eigen risico.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies