geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Hans Claesz D'Hondecouter

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Hans Claesz d’Hondecouter was schilder, tapijtontwerper en waterverfschilder. Hij werd vermoedelijk geboren te Mechelen, maar kwam met zijn ouders in Delft te wonen. Zijn moeder heette Janneke van der Burcht en zijn vader was Claes Jansz d’Hondecouter (d’Hondecoeter).
Hans was zeker niet de enige kunstschilder binnen de familie d’Hondecoeter want ook vader Claes, oom(?) Adriaen, broer Gillis, neef Gijs, achterneef Melchior en zoon Nicolaes bezaten schilderstalenten die zij op het canvas uitleefden. Meer over het schildersgeslacht d’Hondecouter is hier te lezen.
Hans Claesz d’Hondecouter woonde op het Oosteinde toen hij op 18 november 1601 in het huwelijk trad met Sara Rijmen (Sara Jaspersdr de Rime) die op de Nieuwe Langendijk woonde. Het huwelijk werd bekroond met de geboorte van enkele kinderen (tenminste één zoon Nicolaes in 1609 en één dochter Lijsbeth in 1617). Toen Hans overleed in 1620 woonde hij aan het Zuideinde in 'De Croon'. Hij werd op 6 juni van dat jaar in de Nieuwe Kerk begraven.

Bronnen: Ecartico, DTB-Delft, Ona-Delft.

uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies