geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Holly

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
Brian-en-holly-reid-met-paul-meijer-en-henk-hettinga.jpg

Op vrijdag 16 juni jl. kwamen Brian en Holly Reid naar Museummolen De Nieuwe Palmboom voor een rondvaart met de Fluisterboot. Bij de receptie vertelden zij onze collega Laura dat Holly op zoek is naar haar Schiedamse roots. Ze blijkt een achter-achter-achterkleindochter te zijn van C. Meijer van Distilleerderij C. Meijer & Co. Schiedam. Laura werd gelijk enthousiast en bood aan om te helpen. Brian en Holly stapten op de Fluisterboot en ondertussen nam Laura contact op met Henk Hettinga, onze collectiebeheerder. Henk ging direct fanatiek op zoek naar etiketten van de distilleerderij.

Na de rondvaart vertelde Holly dat ze 4 jaar geleden al eens in Schiedam was geweest en dat ze toen niet ver was gekomen met haar onderzoek. Zij hoopte tijdens deze reis meer te weten te komen en had ook al een afspraak gemaakt bij het Gemeentearchief. Henk toonde vervolgens de etiketten aan Brian en Holly, waaronder een aantal exemplaren die zij nog niet kenden. En hij vertelde dat hij Paul Meijer kent, een nazaat van de familie van de kant van de broer van C. Meijer. Henk stelde voor om Paul te vragen of hij bereid was hen te ontmoeten.

Het verhaal gaat verder op zondag 18 juni. Brian, Holly en Henk ontmoeten elkaar in het Jenevermuseum voor een afspraak met Paul. Hij vertelt enthousiast over zijn kant van de familie Meijer. Na een gesprek van een paar uur over familie, hun stamboom en het bedrijf namen Brian, Holly en Paul afscheid van elkaar. Maar wel met de belofte om elkaar in mei 2018 weer in Schiedam te treffen. In de tussentijd doen Paul en Henk hier verder onderzoek naar de familie Meijer. En Brian en Holly proberen in Australië informatie over Schiedam te vinden. Mooi dat we een bijdrage hebben kunnen leveren door het tot stand brengen van deze ontmoeting!

Bron: http://www.jenevermuseum.nl/nieuws/australische-holly-op-zoek-naar-schiedamse-roots

https://www.youtube.com/embed/umeL8gG7y8Y

Wikischiedam.jpg

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies