Difference between revisions of "Hoofdpagina"

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
(WikiDelft presenteert en vertoont Schoolse Tradities-films)
(WikiDelft presenteert en vertoont Schoolse Tradities-films)
Line 9: Line 9:
 
Jongeren interviewen ouderen over hun lagereschooltijd: Schoolse tradities
 
Jongeren interviewen ouderen over hun lagereschooltijd: Schoolse tradities
  
In de Van der Mandelezaal vindt op zondag 19 oktober om 16.00 uur de officiële vertoning plaats van de Schoolse Tradities-films. WikiDelft is, in samenwerking met De VAK Centrum voor de Kunsten en Archief Delft, bezig met een nieuw project, [[http://www.wikidelft.nl/index.php?title=Categorie:Schoolse_tradities| Schoolse Tradities]] genaamd. Voorafgaand aan de vertoning van de films geeft projectleider Marie-France van Oorsouw een korte presentatie over het project en WikiDelft. Iedereen is van harte uitgenodigd om vanaf 15.30 uur bij deze presentatie aanwezig te zijn.
+
In de Van der Mandelezaal vindt op zondag 19 oktober om 16.00 uur de officiële vertoning plaats van de Schoolse Tradities-films. WikiDelft is, in samenwerking met De VAK Centrum voor de Kunsten en Archief Delft, bezig met een nieuw project, Schoolse tradities genaamd (zie ook het thema http://www.wikidelft.nl/index.php?title=Categorie:Schoolse_tradities| Schoolse Tradities) Voorafgaand aan de vertoning van de films geeft projectleider Marie-France van Oorsouw een korte presentatie over het project en WikiDelft. Iedereen is van harte uitgenodigd om vanaf 15.30 uur bij deze presentatie aanwezig te zijn.
  
 
=== Lever uw eigen bijdrage aan WikiDelft! ===
 
=== Lever uw eigen bijdrage aan WikiDelft! ===

Revision as of 14:05, 17 October 2014

Verhalen over Delft en omstreken
Wikidelft is het historische platform voor Delft en omstreken. Hier worden verhalen over de stad, de regio en haar geschiedenis in woord, beeld en geluid verzameld. Alle informatie is in thema's gegroepeerd. Die vindt u in de linkerkolom. Na een zoekopdracht (bovenaan) verschijnen in de middelste kolom de artikelen en rechts de items uit de collecties van Erfgoed Delft die aan uw zoekvraag voldoen. Ook bij deze collectie-items kunt u – mits ingelogd – een reactie plaatsen of een verhaal schrijven.

WikiDelft presenteert en vertoont Schoolse Tradities-films

Jongeren interviewen ouderen over hun lagereschooltijd: Schoolse tradities

In de Van der Mandelezaal vindt op zondag 19 oktober om 16.00 uur de officiële vertoning plaats van de Schoolse Tradities-films. WikiDelft is, in samenwerking met De VAK Centrum voor de Kunsten en Archief Delft, bezig met een nieuw project, Schoolse tradities genaamd (zie ook het thema http://www.wikidelft.nl/index.php?title=Categorie:Schoolse_tradities%7C Schoolse Tradities) Voorafgaand aan de vertoning van de films geeft projectleider Marie-France van Oorsouw een korte presentatie over het project en WikiDelft. Iedereen is van harte uitgenodigd om vanaf 15.30 uur bij deze presentatie aanwezig te zijn.

Lever uw eigen bijdrage aan WikiDelft!

WikiDelft werkt volgens het wiki-principe dat ook bij Wikipedia toegepast wordt. Daarbij staat de interactie centraal. Iedereen (mits geregistreerd en aangemeld) kan verhalen, foto's, geluidsfragmenten en filmpjes op de website kwijt. Ook kunt u reageren op verhalen van anderen of die aanvullen. Wij helpen u graag bij het plaatsen van uw verhaal. Mocht u hulp nodig hebben bij het plaatsen van uw bijdrage, neem dan contact op met ons via wikidelft@delft.nl. Om een bijdrage te plaatsen dient u zich te registreren: Ik wil me aanmelden.

30 september
Wat gebeurde er eerder op deze dag?

  » Lees meer
  » Bekijk hier de kalender met historische datums

  Uitgelichte bijdragen

  Uitgelicht thema
  Delfts Blauw
  Delfts Blauw is een type aardewerk met blauwe decoratie, dat traditioneel in Delft wordt vervaardigd. Het ontstond aan het einde van de zestiende eeuw als goedkoop alternatief voor het blauw-witte Chinese porselein. Delfts Blauw werd in korte tijd zeer populair en beleefde een bloeiperiode in de periode 1650–1750, toen er in Delft een honderdtal aardewerkfabrieken actief waren. De industrie werd omstreeks 1800 weggevaagd door goedkoper aardewerk uit met name Engeland.

  Delft is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met Delfts Blauw, een aardewerksoort die over de gehele wereld bekend is; in het Engels heet het bijvoorbeeld Delftware. Bij toeristen is het immens populair.
  De van oorsprong zeventiende-eeuwse aardewerkfabriek 'De Porceleyne Fles' is de enige fabriek die nog het originele Delfts blauwe aardewerk maakt. De Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft produceert al meer dan drieënhalve eeuw Delfts Blauw.
  Bij de artikelen van dit thema vindt u, naast informatie over het aardewerk, ook een serie interviews door Trudy van der Wees met mensen die een speciale relatie met Delfts Blauw hebben.

  Delfts Blauw.jpg

  Recherche avancée   
  Critère 1      --
                          et   ou   sauf
  Critère 2      --
                          et   ou   sauf
  Critère 3      --
                          et   ou   sauf
  Critère 4      --
                          et   ou   sauf
  > Classer les r�sultats par  
  lancer
  Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies