3 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
Portret van Willem Reyersz. de Langue
: 157477
Jacob Jacobsz. van Geel 1584/85 - 1638 of later
: R51990
: C42985

Geel van, Jacob Jacobsz

From VerhalenWiki

(Redirected from Jacob Jacobsz van Geel)
Jump to: navigation, search
Landschap door Jacob van Geel (1634), met olieverf op paneel geschilderd
Jacob van Geel werd in 1584 of 1585 geboren in Middelburg. Mogelijk ontvluchtte hij zijn geboortestad vanwege zijn schulden. Hij streek in 1624 in Delft neer, alwaar hij woonde in de Annastraat. Op 18 juli 1627 trad hij in het huwelijk met de weduwe Elisabeth Schraven, zij woonde aan de Vlouw, hij aan de Oude Varkensmarkt (hoek Verwersdijk/Cellebroerstraat). Mogelijk moesten zij wel trouwen vanwege zwangerschap, omdat reeds in augustus van dat jaar een kind van Jacob begraven werd. Maar de mogelijkheid bestaat ook dat het een kind betrof uit een eerdere relatie. Zij woonden inmiddels in de Choorstraat.

Op 7 februari 1632 werd Elisabeth begraven, zij waren op dat moment woonachtig aan de Vlamingstraat. Na het overlijden van zijn vrouw verhuisde Jacob naar Dordrecht. Jacob was tekenaar en landschapsschilder. Hij werd pas in 1628 lid van het Sint-Lucasgilde, hetgeen de vraag oproept wat hij tussen 1624 en 1628 heeft gedaan om de kost te verdienen.
Jacob lijkt warme banden te hebben gehad met goudsmid Lieven Ariensz van der Poel, immers hij trad op als doopgetuige bij de doop van diens zoon, de latere kunstschilder Adriaen Lievensz van der Poel. Bij genoemde goudsmid kwamen meer kunstschilders over de vloer, want ook Pieter van Bronckhorst onderhield banden met de familie Van der Poel.
Jacob overleed in of na 1638.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies