2 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
: C56242
Morgen is gisteren
: R68864

Koos de Roos

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Interview met Koos de Roos, een heel bekende bloemenhandel in Delft. Koos de Roos moet over een aantal jaar wijken vanwege de Spoorzone, waarvan de aanleg inmiddels al in volle gang is.


Hoe is Koos de Roos ontstaan?

“Koos de Roos is ontstaan door m'n vader, die heeft eerst op de markt gestaan, 45 jaar geleden.” Wat was uw eerste reactie op het nieuws over de spoorzone? “De eerste keer dat ik het hoorde is natuurlijk al heel lang geleden, in de jaren 80 begonnen ze al met het hele verhaal over de spoortunnel. En toen hoorde ik dat het echt daadwerkelijk doorging, dat was wat minder. Daar was ik niet zo blij mee.“

Kunt u het accepteren?

“Ja, ik kan het nu helemaal accepteren, ik heb het idee dat het voor de stad beter is. Voor mezelf is het niet leuk natuurlijk. Maar voor het straatbeeld in deze tijd is het wel mooi, laat ik het zo zeggen.”

Als u straks moet ‘vluchten’, waar gaat u dan heen?

“Als ik moet vluchten? Nou, ik hoef niet te vluchten, maar bij wijze van spreke wel. Ja, ik kom in een winkel terecht, want met deze mag ik nergens meer komen. Dus dat wordt minder. Ja, ik heb een mooie tijd gehad hier en m'n vader ook. 45 jaar, dat is natuurlijk best wel lang. Ik ga gewoon even kijken hoe of wat.”

U bent natuurlijk heel erg bekend in Delft, wat vinden uw klanten ervan?

“Ik ben heel bekend in Delft, ik denk dat ik wel onder de bekende Delftenaren val. En wat vinden mijn klanten ervan.. mijn klanten vinden het jammer dat ik weg moet. Ze vinden het jammer dat dat gaat verdwijnen.”

Denkt u dat dit invloed zal hebben op uw verkoop?

“De hele verbouwing? Ja, dat zal heel veel invloed hebben. Want dat scheelt mij gewoon zeker 50% van mijn omzet, en die 50% komt merendeel uit de auto's en de mensen die niet uit Delft komen. De mensen van buiten de stad, die hier voor een dagje komen, die op bezoek komen bij familie. En heel veel ouderen die vroeger met de auto kwamen en dan nu niet meer kunnen komen, omdat ze hun auto niet kwijt kunnen, die slecht ter been zijn, die mis ik allemaal. En dat zijn er heel veel. Echt heel veel.”

Bedankt voor dit interview!

“Nou, graag gedaan, dankjewel!”

--Erfgoed Delft - Marit Baalbergen 13 apr 2010 12:09 (UTC)

Een nieuwe Roos aan de Spoorsingel (2016)

Ramon de Roos voor zijn winkel: 'Bloemen en Meer' (vervaardiger: Dries Smit

Ramon de Roos is terug op de Spoorsingel. Geen bloemenkiosk dit keer, maar een bloemenparadijs. Even een kiekje maken dus. Hij heeft het naar zijn zin: Lachende en tevreden klanten, gemotiveerd personeel en zegt hij "Kijk eens wat een uitzicht!" Ik draai me om en zie een bouwterrein met een hek erom heen. "Ik voel me hier thuis", klinkt het achter me. Nu denk ik het hek weg en zie de Binnenwatersloot, een prachtig gezicht. Maar woorden zeggen hier weinig, Ramon's brede lach sprak boekdelen.

Meer foto's

https://pixotale.com/story/12734137/

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies