2 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
Prijswinnaars fotowedstrijd Delftse Levende Etalagedag
: R68560
Barbara van Gelder, van de Levende Etalagedag en nog veel meer, is nieuwsgierig naar wat mensen kunnen
: R70488

Levende Etalagedag 2011

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Op zaterdag 9 april 2011 vond voor de 3e keer de Delftse Levende Etalagedag plaats. Het thema was: Helemaal Goud. Vast onderdeel van de Levende Etalagedag is de fotowedstrijd, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De foto-inzendingen werden dit jaar verzameld op WikiDelft.

Inzendingen
Klik hier en hierom alle inzendingen te bekijken (als de links niet direct werken, dan op 'vernieuwen' klikken). Een door een deskundige jury samengestelde selectie van de inzendingen is op zaterdag 14 mei tentoongesteld in het Prinsenhof-complex. Hier vond ook de prijsuitreiking plaats.

Uitslag Fotowedstrijd Delftse Levende Etalagedag 2011

Eerste prijs fotowedstrijd Levende Etalagedag 2011, foto André Scherpenberg

1. Art Deco Style & Light, André Scherpenberg De jury: "Deze foto springt er met kop en schouders bovenuit. De unanieme winnaar. De foto straalt een krachtig beeld uit, de dame past heel goed bij de vintage lampen met haar roaring twenties outfit. De compositie is sterk en de subtiele manier waarop van een flitser gebruik gemaakt is, haalt de kleuren prachtig naar boven."
Tine Beltman van Art Deco Style & Light is blij verrast dat een foto van haar winkel in de prijzen is gevallen. "De artiesten zijn goede vrienden van mij. Zij hebben zelf een act bedacht. Het was voor mij ook een verrassing hoe ze eruit zagen! Met jaren 20-dansmuziek zorgden ze voor een vrolijke sfeer in de winkel. Het was een hele leuk dag en volgend jaar wil ik zeker weer meedoen."
Fotograaf André Scherpenberg: "Bij het maken van de foto wilde ik het model er scherp op hebben staan en de achtergrond wat vervaagd. De rode stoeltjes, de etalage en het huisnummer heb ik binnen de compositie laten vallen. Het model niet in het midden, maar juist wat tegen de rechterzijde van het kader geplaatst. Om de sfeer van de kleding van het model en het art-deco-concept van de winkel extra te ondersteunen heb ik een lichte kleurbewerking op de foto toegepast."

1e prijs: voor 250 euro winkelen bij Albert Heijn in de Choorstraat

Tweede prijs fotowedstrijd Levende Etalagedag 2011, foto Martin Muires

2. Boekhandel de Omslag, Martin Muires
De jury: "Deze foto vat de Levende Etalagedag prachtig samen: we zien een spiegelende winkelruit en worden opeens verrast door de dromerige blik van het model. Zelfs de manier waarop ze haar handen houdt is heel elegant. Je krijgt meteen zin om ook weg te dromen met een lekker boek." Dat het een fotogenieke etalage was, was zeker; de jury had twee fotos met dit onderwerp in de top 10. Uiteindelijk heeft deze dus gewonnen!
Fotograaf Martin Muires: "De foto was niet helemaal toeval, maar ook geen vooraf uitgedachte compositie. Het zijn keuzes van het moment. De prachtige dromerige blik van de vrouw is het geluk dat je moet hebben en paste voor mijn gevoel mooi bij een boekhandel, de spiegeling van het pand aan de overkant was een beetje passen en meten, zodat er een aardige verdeling in de vier vlakken kwam en de gouden ballonnen waren een aardig detail dat en goed paste bij de dromerige blik en bij het thema van de etalagedag."
Trude Gerritsma van Boekhandel de Omslag zag de vrijwilligster in haar etalage veranderen tijdens het optreden: "Ze deed dit voor het eerst. In het begin was ze onzeker, maar ze kreeg steeds meer zelfvertrouwen en werd steeds enthousiaster."
Vrijwilligster Angelique van der Mast: "Ik vond het waanzinnig leuk om een dagje levende etalagepop te spelen. Door boeken omringd, wegdromend in een fantasiewereld."

2e prijs: boekenbonnen van Second Story en Antiquariaat Franke en Seij

Derde prijs fotowedstrijd Levende Etalagedag 2011, foto Rinus Boone

3. Bling-Bling artiest Malcolm voor Variprint en 015-Boards and Lifestyle, Breestraat 26 en 32
De jury: "Een krachtig beeld, een strakke compositie en een interessante keuze om de foto als zwart-wit te presenteren. Al zijn we ook nieuwsgierig naar hoe hij er in kleur uitzag: zo'n wit pak tegen een strakblauwe lucht kan ook heel effectief zijn. Als foto is deze prent beslist geslaagd, maar echt Delft of de Levende Etalagedag zie je er niet op terug: dit had ook de Mooi Weer Spelen kunnen zijn, of welk festival waar ook ter wereld dan ook."
Fotograaf Rinus Boone: "Ik heb iets met portretten en toen ik deze kop zag, was ik niet meer te houden!"
Deze jonge artiest, Malcolm Safak (13), heeft de week voorafgaand aan het evenement een snuffelstage gelopen bij Something Extra en daar onder andere geoefend met andere dansers om zijn act te verbeteren. Ook heeft hij inspiratie gekregen over de aankleding van zijn choreografie. Het resultaat, geschminkt door studio Pico Bello, is dus geslaagd geweest!

3e prijs: boekenbonnen van Second Story en Antiquariaat Franke en Seij

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies