geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Met Vockestaert de boer op in Midden-Delfland

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Ga met de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert de boer op!

Op zaterdag 21 april staat Midden-Delfland weer open om de rust en ruimte te laten ervaren op verschillende boerderijen. Jaarlijks organiseert de ANV Vockestaert met een aantal boeren een open dag, waarbij iedereen welkom is om meer te weten te komen van het karakteristieke veenweidelandschap.

Beleven van de ontluikende natuur en het nieuwe leven op de boerderij.

Het voorjaar is begonnen en dit vraagt om een dagje genieten op de boerderijen die langs de Gaagweg liggen tussen Schipluiden en Maasland. Bij het voorjaar denken we aan lammetjes en de Schaapskudde van Vockestaert met de herder Lex Thoen en zijn onmisbare hond is aanwezig bij de familie Van der Kooij, Oostgaag 24 A in Maasland. Deze boerderij is het middelpunt voor alle kinderactiviteiten waar gedacht moet worden aan Highlandgames in de polder, springkussen, speurtocht over het erf en kijken of je een koe kan schilderen onder begeleiding van kunstenares Marijke Wijgerinck.

Duurzaam Boer blijven in Midden-Delfland.

De melkveehouderij is een belangrijke economische drager van Midden-Delfland en door het project Duurzaam Boeren proberen boeren door kringlooplandbouw hun bedrijf te versterken. Bodem en water spelen hierbij een rol en daarom kan je bij de Kaas-en zuivelboerderij van Winden, Gaagweg 36, zelf onderzoek doen. Kijken wat er allemaal in de sloot leeft en met een grondboor kijken wat de bodem te vertellen heeft. Op de boerderij van familie Van Adrichem, Gaagweg 34, worden rondleidingen gegeven en kan je alles te horen krijgen over het boeren van nu en voor degene die geïnteresseerd is in tuinieren is er een prachtige boomgaard met boerentuin.

Boerenmarkt.

Geen open dag zonder boerenmarkt en dit keer op het erf van Gaagweg 34, waar het goed toeven is in de boomgaard met de ontluikende bloesems . Of even uitrusten op het erf waar weer heerlijke producten te verkrijgen zijn voor innerlijke mens. Nieuw dit jaar zijn de specialiteiten van het lamsvlees van de Schaapskudde en dus een echt streekproduct! Van vorig jaar nog bekend het heerlijk Martinusbrood en proef ook de ambachtelijk gemaakte advocaat.

Het verhaal van de polders langs de Gaag.

Jacques Moerman, historicus, vertelt om 12.00 en 14.00 uur aan de hand van beelden over het historisch landschap en de bebouwing van die fraaie poldergebied. Hij doet dit in één van de laatste overgebleven zomerhuizen van Midden-Delfland, Gaagweg 9 bij familie De Vette. Dit zomerhuis is een rijksmonument en deze dag is de unieke gelegenheid om dit te bezoeken en ook zo alle tentoongestelde oude werktuigen, stoommachines, graandorsmachine op het achtergelegen erf.

Kom langs op zaterdag 21 april tussen 11.00 en 16.00 uur. Toegang is gratis en bij minder goed weer zijn er voldoende activiteiten binnen te bezoeken. Parkeren op de aangegeven plaatsen. www.vockestaert.nl

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies