geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Vosmaer, Nicolaes Arentsz

From VerhalenWiki

(Redirected from Nicolaes Arentsz Vosmaer)
Jump to: navigation, search

Goudsmid Arent Wouters Vosmaer en Maria Cornelisdochter van Hoogestraet (Maritgen Cornelisdr van Hoogstraten) hadden drie zonen die kunstschilder waren: Abraham, Nicolaes en Daniël Vosmaer. Het gezin woonde aan het Oude Delft. Nicolaes (Claes) was een neef van kunstschilder Jacob Vosmaer, die mogelijk zijn leermeester was.
Nicolaes trad op 12 juni 1645 toe tot het Sint-Lucasgilde dat gevestigd was aan de Voldersgracht. Hij legde zich toe op het schilderen van marines. Op 11 augustus 1647 stapt Claes in het huwelijksbootje met Aerlandt Willemsdochter van Outshoorn die op de Boterbrug woonde. Het echtpaar besluit zich aan de Voorstraat te vestigen, alwaar zij tot aan hun dood zullen blijven wonen. Uit het huwelijk worden tussen 1649 en 1653 vier kinderen geboren. Drie van hen zijn in 1652 reeds overleden.
Claes trouwt opnieuw. Nu met Anna Verhagen op 16 januari 1655. Uit dit huwelijk zijn geen kinderen bekend. In 1664 sterven binnen één maand tijd (tussen 8 augustus en 2 september) Anna Verhagen, Nicolaes zelf en zijn vierde kind. Nicolaes Arentsz Vosmaer geboren in Delft en overleden in Delft. Op 28 augustus 1664 werd hij begraven in de Oude Kerk aldaar.

Bronnen: Ecartico, RKD, DTB-Delft.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies