geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Nicolaes Cornelis Delff

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Nicolaes Cornelis Delff was de zoon van kunstschilder Cornelis Jacobsz Delff. Nicolaes en zijn (half)broer Adriaen waren de laatste twee schilders in dit eens zo beroemde schildersgeslacht.
Vader Cornelis is twee maal getrouwd geweest: eerst met Sefgen Jansdochter. Sefgen moet de moeder geweest zijn van Nicolaes. Immers Nicolaes zou in 1591 geboren zijn toen zijn vader nog met zijn eerste vrouw was. Dit zou betekenen dat Nicolaes in Haarlem geboren is alwaar zijn ouders woonden. Na het overlijden van Sefgen trok vader Cornelis terug naar Delft om daar in 1605 voor een tweede keer te trouwen. Zijn bruid heette nu Hester Ariensdr van Outheusden. Hester zou de moeder zijn van de halfbroer van Nicolaes, hij heet Adriaen, naar opa van moederszijde.
Over zowel Nicolaes als Adriaen is zeer weinig bekend. Nicolaes (ook wel Nicolas of Claes) zou volgens Van Mander een leerling zijn geweest van Michiel Jansz. van Mierevelt. Hij was zowel kunstschilder als glasschilder. Claes vestigde zich in Delft en trouwde tweemaal: eerst met N.N., na haar dood met de weduwe Ingetgen Abrahams (ondertrouw 1667). Nicolaes woonde toen aan de Buitenwatersloot en was al behoorlijk op leeftijd.

Bronnen: RKD; Ecartico; DTB-Delft

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies