geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Nouts, Servaes Michielsz

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Op 16 mei 1627 traden Servaes Michielsz Nouts en Claertgen Dammas (Claesgen Adams) te Delft met elkaar in het huwelijk. Servaes was schilder en woonde aan de zuidzijde van de Broerhuijssteeg, Claertgen op het Oude Delft. Het huis in de 'Groote Broerhuyssteech' was in 1610 door Michiel Nouts (vader van Servaes) aangekocht. Michiel was plateelbakker en tegelschilder.
Al spoedig werd het echtpaar gezegend met enkele kinderen, waaronder een tweeling. Maar helaas stierf een van hen al jong. Servaes zou het schildersvak leren aan zijn oudste zoon Michiel. Deze Michiel werd behalve kunstschilder ook beiaardier en muzikant. Servaes Nouts (ook wel Nout) schilderde met olieverf, hij was plateelschilder. Mogelijk verstond hij ook de kunst van het portretschilderen: immers zijn zoon (die het vak van zijn vader leerde) was portretschilder en in Delft was de portretschilderkunst populair en van een hoog niveau.
Helaas is er verder weinig van deze schilder bekend. Bij zijn overlijden in 1643 woonde hij in de Kerkstraat. Hij werd op 13 juli van dat jaar begraven in de Nieuwe Kerk.

Bronnen: Delftse schilders, DTB-Delft, Ecartico, RKD.
Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies