geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Over WikiSchiedam

From VerhalenWiki

Revision as of 20:48, 23 May 2018 by AdminVerhalenWiki (Talk | contribs) (Nieuwe pagina aangemaakt met 'WikiDelft is een initiatief van museum Het Prinsenhof en wordt in stand gehouden door de Stichting WikiDelft. == Wat is WikiDelft? == Het fenomeen Wiki is het beke...')

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

WikiDelft is een initiatief van museum Het Prinsenhof en wordt in stand gehouden door de Stichting WikiDelft.

Wat is WikiDelft?

Het fenomeen Wiki is het bekendst door Wikipedia. Wikipedia is een encyclopedie op internet. De informatie is samengesteld uit bijdragen van bezoekers van de website (‘gebruikers’). WikiDelft werkt volgens hetzelfde principe, maar bevat alleen onderwerpen over de stad Delft en haar geschiedenis.

Delftse geschiedenis vastleggen

Het doel van WikiDelft is om samen met gebruikers de Delftse geschiedenis en Delftse verhalen vast te leggen. De bijdrage van de gebruiker kan bestaan uit tekst, afbeeldingen en/of beeld- en geluidsmateriaal. Ook kan men een reactie achterlaten. WikiDelft is dus met recht een interactieve toepassing.

Collecties toegankelijk maken

Daarnaast is WikiDelft bedoeld voor het betrekken van gebruikers bij het (via internet) toegankelijk maken van de collecties van de gemeentelijke instellingen van Delft. De collectie-informatie wordt hiervoor gekoppeld aan WikiDelft. Gebruikers kunnen een reactie op een object toevoegen.

Voor wie en door wie wordt WikiDelft gemaakt?

WikiDelft wordt gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in het erfgoed en de geschiedenis van Delft. WikiDelft wordt gemaakt door zowel vrijwilligers van de Stichting WikiDelft als door gebruikers van WikiDelft.

Vrijwilliger worden

Als u het leuk vindt om gedurende kortere of langere tijd aan deze website bij te dragen, hetzij in het algemeen, hetzij voor bijzondere projecten, wordt u van harte uitgenodigd zich te melden bij de Stichting WikiDelft: info@wikidelft.nl.

Verhoudingen tussen instellingen en gebruikers

Vroeger werden gebruikers enkel gezien als consumenten. Tegenwoordig dragen gebruikers ook bij aan de inhoud van websites. Bij Wiki’s nemen ze bijvoorbeeld ook actief deel aan het beschrijven en toegankelijk maken van collecties.

Hoe werkt WikiDelft?

Het uitgangspunt van een Wiki is een basisinhoud, die door gebruikers kan worden aangevuld. Daarom is een aantal onderwerpen op WikiDelft gezet. Deze zijn bedoeld als uitnodiging om te reageren of zelf iets toe te voegen. Als iemand bijvoorbeeld veel weet over de historie van Delftse bierbrouwerijen, dan kan hij hierover zelf een artikel op WikiDelft plaatsen. Anderen kunnen hier vervolgens weer op reageren.

In beweging

Naar mate de inhoud van WikiDelft groeit, is de website voor steeds meer bezoekers interessant. Die blijft daardoor altijd in beweging en dat is de grootste kracht!

Zoekmachine

De artikelen zijn via de thema's in de linkerkolom bereikbaar. Naast de artikelen is er ook een zoekmachine. De zoekmachine geeft de relevante artikelen, maar ook objecten en afbeeldingen uit de collecties van museum Het Prinsenhof en Archief Delft weer. Die kunnen door gebruikers ter illustratie in artikelen worden opgenomen.

Nieuw materiaal opnemen in collectie

Maar het kan ook andersom. Wanneer een gebruiker eigen beeld- of geluidsmateriaal op WikiDelft plaatst (dit gebeurt overigens onder de Creative Commons: Naamsvermelding-gelijk delen licentie), kan dit eventueel worden opgenomen in de genoemde collecties. Hiertoe wordt dan contact met de betreffende gebruiker opgenomen.

Gebruiker bekend

Voor je iets kunt toevoegen aan WikiDelft, moet je je eerst aanmelden. Daardoor is bij elk artikel zichtbaar welke gebruiker het geplaatst heeft. Je kunt dus nooit anoniem iets op WikiDelft zetten.

Redactie WikiDelft

info@wikidelft.nl

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies