geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

TU Delft anno 2012

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Inleiding

De TU Delft is de grootste en meest veelzijdige technische universiteit in Nederland. Ook internationaal staat de in Delft gelegen technische universiteit hoog aangeschreven.

Het ontstaan van het logo van de TU Delft

In het logo van de TU Delft zie je een vlam. Die vlam staat voor de techniek, want zonder vuur geen techniek. Volgens de Griekse mythologie hebben we het vuur te danken aan Prometheus. Hij stal het vuur van de Olympische goden en schonk het aan de mensen. Zo maakte hij de techniek mogelijk. Geïnspireerd door Prometheus werkt de TU Delft vol vuur aan innovatie, duurzame en milieuvriendelijke technologie.

TU in hoog in de Top University’s by Reputation 2012

De TU staat hoog aangeschreven in Top University’s by Reputation. Met een 51ste plek is de TU de Nederlandse aanvoerder op deze lijst. Deze lijst wordt gemaakt door vijftig experts, en is opgezet door Multi miljonair Thomsom Reuters.
De TU loopt voorop in onderzoek naar technische vernieuwingen. Studenten van de TU hebben fantastische projecten gemaakt: zoals de zonnewagen Nuna waarmee Tu-studenten hebben mee gedaan aan de World Solar Challenge in Australië. In 2001, 2003, 2005 en 2007 werd de race zelfs gewonnen door de Nuna. De snelste tijd werd in 2005 gehaald door de Nuna 3, 29 minuten en 11 seconden precies. Met deze tijd verbeterden ze hun eigen record met 43 minuten. Ook was er het door de TU’ers ontwikkelde vliegrobotje DelFly – een microvliegtuigje met camera en een heel licht gewicht, 17 gram, vol met moderne techniek.

Studie richtingen aan de TU Delft

Met ruim 17.000 studenten, waarvan 15% uit andere landen is de TU een erg grote universiteit. De TU bestaat uit 46 gebouwen. Voor al deze studenten zijn er veel studie richtingen, hieronder een overzicht.

Waarom de TU belangrijk is voor studenten

overzicht studierichtingen

Elke opleiding heeft zijn eigen studievereniging die activiteiten organiseert voor studenten door studenten. De studievereniging organiseert studiereizen naar het buitenland en uitstapjes naar bedrijven. Ook voor feesten moet je bij je studievereniging zijn. Bij je studievereniging kun je studieboeken kopen met korting. In augustus organiseert elke studievereniging een eerstejaarsweekend. In dat weekend kom je van alles te weten over het studentenleven.
Delft is een stad met veel actieve studentenverenigingen. Lid worden van een studentenvereniging is een leuke manier om in een korte tijd medestudenten en studenten van een ander opleiding te leren kennen. Ouderejaars kunnen je daar bijvoorbeeld helpen met het vinden van een kamer of je helpen met je studie. Een vereniging biedt cultuur, sport of politiek. De meeste studentenverenigingen hebben een eigen pand in het centrum van Delft, in het pand kan zich van alles bevinden van bibliotheek, drukkerij, computernetwerk tot café en discotheek.

Duurzaamheid en de TU Delft

Duurzaamheid is voor iedereen belangrijk en dat realiseert de TU Delft zich ook. Daarom is alles waar de TU Delft zich mee bezighoudt verweven met duurzaamheid en duurzame ontwikkeling. Er is dan ook een aparte afdeling die zich bezighoudt met duurzaamheid en milieu. Deze afdeling heet het centraal magazijn (Logistiek & Milieu) wat er bijvoorbeeld voor zorgt dat alle laboratoria van noodzakelijke gevaarlijke stoffen en glaswerk worden voorzien, en gevaarlijk afval inzamelt om het milieuverantwoord te laten verwerken. Verder doet de TU Delft nog veel meer op het gebied van duurzaamheid en milieu. Hier staan ze op een rijtje:

 • Het doel van alle universiteiten is om 14% energiebesparing te behalen, zo ook de TU Delft. Dit doen zij door een energiebesparingsplan met maatregelen op te stellen. Alles wordt bijgehouden met een besparingsindex zodat de TU Delft precies weet waar ze aan toe zijn. Het energiebesparingsplan is op kleine schaal. Het bestaat uit kleine handelingen zoals bijvoorbeeld niet onnodig licht aan laten staan en computers uitzetten als ze niet gebruikt worden.
 • De TU Delft werkt met biologisch- en genetisch gemodificeerd biologisch materiaal, waarvoor ook een goed uitgerust laboratorium nodig is. Hiervoor is een vergunning en goede bescherming nodig, omdat het materiaal ziekteverwekkers kan bevatten of zelf ziekteverwekkend kan zijn.
 • Er wordt behoorlijk wat afval geproduceerd op de TU Delft. Zowel bedrijfsafval als gevaarlijk afval worden centraal ingezameld om daarna op een professionele manier te worden verwerkt en afgevoerd.
 • Er wordt ook een grote hoeveelheid afvalwater geproduceerd. Veel daarvan is huishoudelijk afvalwater en dat wordt netjes naar de zuiveringsinstallatie in Den Haag geleid waar het ook wordt gecontroleerd op allerlei schadelijke stoffen, omdat het mogelijk is dat het water dit bevat doordat de TU Delft met vele laboratoria en stoffen werkt.
 • Voor kantoorwerkplekken zijn normen vastgesteld qua kleur en hoeveelheid licht. Dit is afhankelijk van de werktijd, het soort werk en de leeftijd van de werknemer. Zo is voor elke plek de juiste verlichting gemonteerd en zijn er geen onnodige klachten zoals hoofdpijn of oogvermoeidheid, wat veroorzaakt kan worden door een slechte verlichting.
 • De TU Delft heeft een Elektrische auto ontworpen waarmee ze een Britse race gewonnen hebben. Ook hebben ze een auto ontworpen die rijdt op waterstof, en op zonne-energie. De auto op waterstof haalde de race niet maar de auto op zonne-energie kreeg een tweede plaats. Aan de wedstrijd voor auto’s op zonne-energie deden in totaal zo’n 30 landen mee.
 • Studenten van de faculteit Bouwkunde en van de Energy Club hebben een huis ontworpen dat volledig zelfvoorzienend is en alleen gebruik maakt van zonne-energie, het zogenaamde ‘ReVolt House’. Het huis is esthetisch, duurzaam en economisch rendabel. Het is een drijvende, draaiende woning. Er is gekozen voor een draaiende woning om direct zonlicht te weren in het interieur en een drijvende woning zodat de weerstand om het huis te draaien minimaal is.
 • De TU Delft ontwikkeld oplaadbare lithium-ion batterijen. Hiervoor is veel onderzoek gedaan, zowel naar nieuwe materialen als het verouderingsproces. Zo wordt een zo duurzaam- en milieuvriendelijk mogelijke batterij ontwikkeld.
 • LLowLab is een drijvend lab van de TU Delft op het Lowlands festival waar wetenschappelijke en technologische hoogstandjes op het gebied van duurzaamheid worden gepresenteerd. Wetenschap, duurzaamheid en techniek ontmoeten elkaar hier. Elke bezoeker van het festival mag hier komen kijken, zodat ze kunnen zien hoe ver de wetenschap eigenlijk al is met stappen richting een schonere en gezondere toekomst.
 • Op 4 juni 2012 is een biobased kinderspeelhuis geopend op de Floriade gecreëerd door de TU Delft. Alle onderdelen van het groene kinderspeelhuis zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals landbouwafval, hennep, boomschors of aardappelschillen. Kinderen kunnen er in spelen en binnen kunnen ze van alles leren over duurzame materialen.
 • De TU Delft heeft een nieuw project, wat heet Green Village. Green Village zal in de eerste fase bestaan uit 20 tot 40 afgedankte zeecontainers die worden verbouwd tot labs, werkruimtes, restaurant, winkels en ontmoetingsplekken. De containers zijn niet aangesloten op elektriciteit, water, riolering of kabel, maar gebruiken moderne, experimentele energiesystemen die ter plekke worden getest door de universiteit en bedrijven. Het gaat een levendig, groen en zichtbaar dorp worden, waar studenten, wetenschappers, bedrijfsmensen, ondernemers en andere geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten.

Literatuur en bronnen

https://intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=59500cc0-0aa3-4f9d-9843-af0e419e85da&lang=nl
http://www.mygreenworld.nl/863_kidshouse-2-2-2-2
http://www.clubgreen.nl/vraag/Llowlab.html
http://home.tudelft.nl/nl/actueel/laatste-nieuws/
http://www.amt.nl/Nieuws/Nieuwste-zonneauto-TU-Delft-gepresenteerd.htm
http://home.tudelft.nl/studeren/bacheloropleidingen/
http://home.tudelft.nl/over-tu-delft/feiten-en-cijfers/
http://tudelft.nl/over-tu-delft/geschiedenis/
TU Delft Bachelor gids
Titel: De lange weg naar de Technische Universiteit Delft; Auteur(s): H. Baudet, 1992
Titel: Delft, het complete verhaal; Auteur(s): Auke Herrema, Peter Kraaijeveld, 1996 (15 april)
Eveline de Ruijter (student)
Laurence de Groot (student)

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies