2 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
: S6854
: S6853

Tanthof-West (wijk)

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
Bron: P.C.J. van der Krogt, Straatnamen van Delft: verklaring van de namen van straten en buurten, grachten en bruggen, Delft 2000.

Vermelding en vaststelling

Raadsbesluit 24 juni 1993

Locatie

Locatie wijk Tanthof-West.png© 2008, Centraal Bureau voor de Statistiek / Topografische Dienst Kadaster

Beschrijving

Voor Tanthof-West, de nieuwste grootschalige Delftse wijk, kreeg de commissie voor straatnaamgeving van de commissie ABA (Algemene bestuurlijke aangelegenheden) het advies de straatnamen te baseren op het onderwerp wereldoriëntatie. De commissie voor straatnaamgeving koos hiervoor het thema 'De Derde Wereld'. Voor die wijk zouden worden gebruikt de namen van landen en de op deze landen betrekking hebbende hoofdsteden, rivieren, eerste staatslieden na de zelfstandig-wording en vrijheids- c.q. verzetsstrijders. Dit systeem levert een zeer gevarieerd straatnamenbeeld op – een in Delft niet onbekend verschijnsel.
Tanthof-West werd verdeeld in drie delen met eigen straatnaamthema: een Latijns-Amerikabuurt, waarvoor op 26 juni 1980 de straatnamen zijn vastgesteld, een Afrikabuurt, eerste namen op 28 april 1983, en tenslotte de Aziëbuurt, die de eerste namen op 29 maart 1984 toegewezen kreeg.
Zie voor meer informatie de website van de gemeente Delft.

De latere administratieve buurtindeling kwam niet overeen met de straatnaamthema's, vandaar dat de vijf buurten de volgende namen gekregen hebben:

Literatuur en bronnen


Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies