geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Thema:Indonesië in Delft

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Delft en Indonesië, door hun unieke geschiedenis verbonden.

Wat ooit in Delft als een handelsrelatie begon, is uitgegroeid tot een verwevenheid die tot op heden voortduurt. Indonesiëmuseum Nusantara vormde het tastbare bewijs van deze relatie. De eerste contacten van Delft met Indonesië zijn terug te voeren tot de tijd van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (1602–1799). In 2013 moet dit unieke museum aan dat in zijn geheel gewijd was aan Indonesië, zijn deuren sluiten. De collectie is toegevoeg aan museum Het Prinsenhof.

In 1841 was in Delft de Koninklijke Academie gevestigd, bestemd voor de opleiding van ingenieurs en Indische ambtenaren. In 1864 werd deze opleiding opgeheven en aansluitend werd op 27 mei 1864 besloten tot de oprichting van de “Instelling van onderwijs in de taal- land- en volkenkunde van Nederlandsch-Indie”. Deze opleiding, kortweg de Indische Instelling genoemd, werd in 1901 opgeheven en naar Leiden overgeplaatst.

Malen.jpg

Bij het onderwijs aan de studenten werd gebruik gemaakt van voorwerpen (etnografica), opgestuurd vanuit de kolonie. Na de koloniale wereldtentoonstelling in Amsterdam in 1883 werd deze collectie, door schenking van het rijk, aanzienlijk vergroot. Al deze voorwerpen vormden de basis voor de collectie van museum Nusantara. Ook na 1901 werd de collectie door schenkingen en aankopen aanzienlijk uitgebreid en aangevuld. Zo ontstond een unieke collectie binnen Delft.

Pages in category "Indonesië in Delft"

The following 6 pages are in this category, out of 6 total.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies