geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Thema:WikiDelft

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Verhalen over Delft en omstreken

Wikidelft is een historisch platform. Hier worden verhalen over Delft, de regio en haar geschiedenis in woord, beeld en geluid verzameld.

In de linkerkolom staat alle informatie in thema's gegroepeerd. Na een zoekopdracht verschijnen in de middelste kolom de artikelen en rechts de items uit de collecties van Erfgoed Delft die aan uw zoekvraag voldoen.

WikiDelft is een initiatief van Museum Prinsenhof Delft en wordt u aangeboden door de Stichting WikiDelft. Deze pagina's worden mede mogelijk gemaakt door Archief Delft en Archeologie Delft. WikiDelft is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Indien u op zoek bent naar informatie van Museum het Prinsenhof, Archief Delft of Archeologie Delft of over de collecties, wordt u verwezen naar de website van Museum Prinsenhof Delft, Archief Delft of Archeologie Delft.

UITGELICHT THEMA

Bruggen zijn altijd van groot belang geweest voor Delft. Niet alleen om de vele 'eilandjes' waaruit Delft bestaat met elkaar te verbinden. Het waren ook ontmoetingsplaatsen en plaatsen van handel en rechtspraak.
De meeste Delftse bruggen hebben een naam en een geschiedenis. Door die namen en geschiedenis leren wij over het dagelijkse leven in de stad, over haar bewoners en hun beslommeringen. Maar ook over het belang van het verkeer voor de stad.
Tot in de negentiende eeuw was het vervoer over water het belangrijkst. De bruggen waren hoog en smal, om de scheepvaart niet te veel te hinderen. Vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw werd het wegvervoer veel belangrijker, hetgeen tot uitdrukking kwam in verbreding en verlaging van veel bruggen.
En ook op een andere manier zijn bruggen nog heel belangrijk. Want wat fotografeert een toerist hier het liefst? Een gracht met een brug en een paar bomen.

Behalve de hier vermelde bruggen telt Delft er nog veel meer. Uw bijdrage is van harte welkom.

Subcategories

This category has the following 29 subcategories, out of 29 total.

A

B

D

D cont.

G

I

M

O

S

T

V

W

Pages in category "WikiDelft"

This category contains only the following page.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies