5 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
: C47900
: C52406
Roel van Velzen : musiceren in een achtbaan
: R70662
Ik zit in de gelukkigste fase van mijn leven
: R70690
Hoor wie zingt daar kinderen ...
: R78238

Velzen van, Roel

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Inleiding

Roel van Velzen
Roel van Velzen is een Nederlandse zanger, pianist en gitarist en is geboren in Delft. Momenteel is hij erg populair, hij heeft een aantal hits gemaakt (o.a. ‘Baby Get Higher’) en hij is jurylid geweest van het televisieprogramma ‘The voice of Holland’. Hij is sinds 2005 actief en hij zit in het genre rock en pop.

Jeugd

Roel van Velzen is geboren op 20 maart 1978 in Delft. Hij kwam al vroeg in aanraking met muziek omdat zijn vader muzikant was. Op vijf jarige leeftijd gingen zijn ouders uit elkaar en mocht hij de studio van zijn vader overnemen, die in zijn moeders huis stond. Hier stond ook zijn eerste drumstel. Zijn middelbare schooljaren heeft hij doorgebracht op het Christelijk Lyceum Delft. Toen al zat hij in de schoolband en hij trad op in de jaarlijkse kerstmusical. Na zijn eindexamen VWO ging hij naar de Ichthus hoge school Rotterdam, waar hij Communicatie Creatief ging studeren. Samen met zijn studievrienden richtte hij een band op genaamd The Goldfish. In 1999 won hij de Heineken Student Music Award. Van Velzen had een drukke studententijd, want hij sloot zich ook nog aan bij de improvisatie theatergroep Op Sterk Water, waarmee hij twee keer heeft opgetreden in Lowlands, een bekent muziekfestival. Tijdens zijn studie Communicatie sloot hij zich ook aan bij de groep ‘Crazy Pianos’. Bij zijn optreden in het GelreDome ontmoette hij zijn huidige manager, Ruud H.Vinke.

Groeistoornis

Roel van Velzen lijdt aan een groeistoornis. Hij is maar 1,52 meter lang en al uitgegroeid. In het televisieprogramma ‘Van Der Vorst zoekt sterren’ legt hij uit dat zijn botten niet zo groeien als bij andere mannen. Dit heeft hij al sinds zijn geboorte en het is niet erfelijk. Hij vertelt over zijn lengte: ‘Mensen willen altijd weten hoe het is om zo klein te zijn. Ik vind dit een lastige vraag, aangezien ik vroeger niet 1,80 meter ben geweest en met mijn groeistoornis heb leren leven: ik weet niet beter. Ik wil ook absoluut geen medelijden van andere mensen; mijn lengte is gewoon een genetische fout.’

Carrière

2005 & 2006

In 2005 werd Roel van Velzen opgemerkt door de Nederlandse producers Holger Schwedt, Nando Eweg en John Ewbank. Ze besloten te gaan werken aan een album. De eerste single, het nummer Baby Get Higher werd in september 2006 meteen uitgeroepen tot een en behaalde de zeventiende plaats in de Nederlandse Top 40.

2007

In 2007 was Van Velzen te gast in het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’. Van Velzen werd daar vaste gast en hij improviseerde zijn liedjes ook ter plekke, aan de hand van wat er verteld werd in het programma. Roel van Velzen maakte in der loop van de tijd meerdere albums. In januari 2007 bracht hij zijn album ‘Burn’ op de markt die meteen in de top 10 van de hitlijsten belandde. In maart 2007 maakte hij weer een album: Unwind. Deze behaalde de eerste plaats in de Nederlandse Top 100. Een deel van de liederen werden door Van Velzen zelf geschreven, in samenwerking met John Ewbank en Andreas Johnson. Van Velzen werkte voor dit album onder meer met Cor Bakker, Bas Kennis van BLØF en de live-band van Anouk. Van Velzen had het goed te pakken, aangezien hij op 12 april 2007 voor zijn liedje ‘Baby Get Higher’ de prijs ‘Schaal van Rigter’ won, voor de meeste gedraaide plaat op 3FM. Tijdens deze uitreiking kreeg hij ook de award voor ‘Beste Nieuwkomer’. Later dit jaar won hij op de TMF Awards een prijs voor ‘Beste Album’. Er volgden nog twee singles van het debuutalbum. In mei verscheen het vrolijke Deep. Ook dit nummer werd populair. ‘Shine a little light’, het stevigste lied van het album, werd uitgebracht met een live-video opgenomen tijdens zijn optreden op het festival Beatstad.

2008

In dit jaar krijgt Van Velzen een award voor ‘Beste Live- Act’. Van Velzen bedankt hierbij zijn live team en zijn band voor de bijdrage. In deze liveband was nog een ex-Delftenaar vertegenwoordigd: bassist Carlos Lake. De twee groeiden zelfs bij elkaar in de buurt op; Van Velzen aan de Pluympot, Carlos op de Verwersdijk. Ookal woonden ze bijna letterlijk bij elkaar om de hoek, ze kenden elkaar echter niet uit die tijd. In het najaar van 2008 was Roel van Velzen ook te horen in Duitsland. Zijn hit ‘Baby Get Higher’ werd gebruikt voor een televisiereclame en hij behaalde de 30ste plaats in de Airplay Top 100. Van Velzen verzorgde het voorprogramma voor de Duitse band Reamonn, bij hun tour langs de grote stadions van Duitsland. Speciaal voor Duitsland werd een nieuwe videoclip opgenomen van ‘Baby Get Higher’.

2009

Van Velzen kondigde zijn nieuwe single aan: When summer ends. Dit nummer, dat Roel Van Velzen samen met John Ewbank schreef, is de titelsong voor de film ‘Zomerhitte’ en werd Van Velzen zijn grootste hit tot nu toe. Dit lied werd dan ook genomineerd voor een Edison. Roel van Velzen vertelt: ‘Deze hit is het snelst geschreven liedje dat ik ooit heb gemaakt, binnen twintig minuten was hij klaar’.
Op 16 januari 2009 kwam het nummer 'On My Way' uit, als voorloper van het tweede album. Dit dubbele album werd in twee losse delen uitgebracht. ‘Take Me In’ verscheen in mei en in september volgde het album ‘Hear Me Out’. In 2009 verzorgde Van Velzen een concertreeks voor uitzendbureau ‘Unique starring Van Velzen’. Als tweede single van het album volgde 'Love Song'. Dit lied werd één van de grote radiohits van die zomer.
In het najaar van 2009 bracht DJ Armin van Buuren (een wereldberoemde DJ) Van Velzen zijn song 'Broken Tonight' wereldwijd uit. Van Velzen trad op bij de de shows van Armin Van Buuren (o.a. in Dance Valley en Vancouver). Samen hebben ze ook een liedje gemaakt: Next To Nothing.

2010

Ook in Vlaanderen werd Van Velzen populair. 'Baby Get Higer', 'Burn' en 'Love Song' waren al radiohits, maar Van Velzen trad er ook voor televisie op. Bovendien kreeg hij de kans om zijn muzikaliteit te laten horen: tijdens een Belgische ochtendshow was er iedere week een grote hit te horen van Roel van Velzen, gecoverd door een Belg. De liederen 'The Way To Your Heart' en 'Mad About You' kwamen onder andere voorbij.
Omdat er in het najaar een speciaal Belgisch album uitgebracht werd, bracht Van Velzen in België een nieuwe single uit. Het liedje 'Take Me In' was vooral erg populair.
Later werd Van Velzen één van de coaches in het televisieprogramma The Voice of Holland. Dit was een talentenjacht waaraan een eigen draai was gegeven. Van Velzen bedacht namelijk de ‘blinde audities’. In een gesprek met John de Mol, de producer van het programma, gaf Van Velzen aan dat hij bang was dat het weer om het uiterlijk van de talenten zou gaan en niet om de stem. Hij vond dat je de artiesten beter niet kon zien, zodat je je geheel kon focussen op de stem. John de Mol vond het een goed idee en stemde hiermee in. Het programma werd de televisiehit van 2010. Tijdens de auditie-uitzendingen keken gemiddeld 2,7 miljoen mensen naar The Voice Of Holland.
Op 26 december 2010 maakte de krant Delft Op Zondag bekend dat Van Velzen door de lezers is gekozen tot de Bekendste Delftenaar 2010. Hij won hiermee ‘de Bronzen Hugo 2010’.
Verder staat Roel van Velzen in contact met “Helden van Amstel Live”, hij heeft de primeur van dit concert naar Delft laten komen, in 2010. Het is een concert dat in een paar steden wordt gehouden. Hier treden vele artiesten op, waaronder dus Roel van Velzen. Ook Miss Montreal en Nick & Simon traden op. Het concert speelt zich af in een grootte tent en van te voren worden de kaarten verkocht.

2011

Tussen november 2010 en februari 2011 deed Van Velzen een theatertour door Nederland. Samen met regisseur Bavo Galama maakt Van Velzen een liedjesprogramma waarbij de verhalen achter de liedjes en ook het publiek een grote rol speelde. De 'Hear Me Out' tour kwam onder andere langs het Luxor Theater in Rotterdam, het Chassé Theater in Breda en het Theater Carré in Amsterdam. Alle voorstellingen waren volledig uitverkocht.
Tijdens de jaarwisseling van 2010-2011 trouwden Roel en Marloes op het Landgoed Altembrouck in België. Bij het huwelijk waren alleen naaste familie en vrienden aanwezig. In december trouwden de twee al voor de wet.
Al met al is Roel van Velzen een fantastische artiest én geboren in Delft!

Bronnen

de site van Velzen
de site todio
de site van Delft op Zondag
de site van De Telegraaf

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies