geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Vosmaer, Jacob Woutersz

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
Bloemstilleven van Jacob Woutersz Vosmaer
Jacob Woutersz Vosmaer was de zoon van Wouter Adiaensz Vosmaar en Barbara Sijmonsdr. Hij werd geboren omstreeks 1574 als telg van het oude Delftse geslacht Vosmaer (ook wel Vosmaar of Vosmeer). Dit geslacht bracht meerdere edelsmeden en kunstschilders voort.

Jacob zou tweemaal trouwen: eerst op 16 maart 1608 met Annetgen Jans van der Graef. Zij overleed in 1625 en werd begraven op 23 september van dat jaar in de Nieuwe Kerk. Op 30 december 1629 trad hij voor de tweede maal in het huwelijk, ditmaal met Maria Wolpherts van den Bergh. Zij was de dochter van Wolphert Jacobsz van den Bergh en Adriaentge Jans ute Hage. Maria was al twee maal weduwe toen zij met Jacob trouwden. Jacob woonde achtereenvolgens in de Choorstraat, Verwersdijk, Oude Delft.
Jacob was de oom van Christiaen Gillisz van Couwenbergh, een bekend Delfts kunstschilder. Zowel de vader van Christiaen als van Jacob waren goudsmid. Maar ook drie broers van Jacob waren goudsmeden. Zij heetten Michiel Woutersz Vosmaer, Arent Woutersz Vosmaer en Jan Woutersz Vosmaer.
Jacob was een leerling van Jacob de Gheyn (de jonge). Op zijn beurt was Jacob weer de leermeester van zijn neven Daniël, Claes en Abraham Vosmaer. Jacob werd op 2 juli 1641 begraven in de Oude Kerk, Maritgen op 10 december 1648 in dezelfde kerk.

Uit het boek: Delft gezien door de ogen van HET DELFTSE GESLACHT STUIJLING

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies